PROJECT 1918

Refectory project in Modena

Date
Category
Commercial
Info

The project has been required by an elementary school in Modena and it concerns the creation of a refectory about 240 square meters wide.

It is placed outside the main building and it is linked to it through a sheltered path, which is supported by curved coloured columns. The colour is the main feature of the project: all the external panels which cover the whole five Cellula’s units are characterized by four different colourings and they remind to the colour used for painting the main building. The internal part is divided into two wide areas: the North area is the place where the students can have lunch; the South area is the place where the meals are prepared and it includes a washing room, an unboxing room, a warehouse, a passageway, changing rooms and bathrooms for refectory staff only.

SEISMIC AREA: 3

CLIMATIC AREA: E

Summary chart of Cellula’s construction system:

Ceiling Wall Flor
Transmittance U (W/m2K) 0,12 0,11 0,10
Attenuation f (adimens.) 0,14 0,19 0,12
Phase-shift Φ (hrs) 13h 31’ 10h 32’ 13h 10’
Periodic Transmitt. Yie (W/m2K) 0,02 0,02 0,01
Surface Mass Ms (Kg/m2) 88,73 85,57 88,53

 

There is no interstitial condensation and it is checked in compliance with UNI EN ISO 13788 standard (Glaser’s Method).

Left Menu Icon
Logo Header Menu