PROJECT 1819

DUPLEX HOUSE PROJECT IN VICENZA

Date
Category
Residential
Info

The house has a surface of about 150 square meters. It is in the district of Vicenza. It is made up with 4 Cellula’s units, placed on a single level. The request of the customer concerned the possibility to exploit a plot of land placed on a hill in order to create two houses. Each unit includes a living room with a kitchen, two bedrooms and a bathroom.

There are two external paved areas: the first one is in the entrance area and the second one is in the back area of the house. This last one can be used as a summer living room with an overlook on the property garden.
The inclined coverage along the perimeter of the house is hidden by panels, which are characterized by a design wood effect, different dimensions and colours and they are able to properly integrate themselves with the surrounding natural environment.
SEISMIC AREA: 3

CLIMATIC AREA: E

Summary chart of Cellula’s construction system:

Ceiling Wall Floor
Transmittance U (W/m2K) 0,12 0,11 0,10
Attenuation f (adimens.) 0,14 0,19 0,12
Phase-shift Φ (hrs) 13h 31’ 10h 32’ 13h 10’
Periodic Transmitt. Yie (W/m2K) 0,02 0,02 0,01
Surface Mass Ms (Kg/m2) 88,73 85,57 88,53

 

There is no interstitial condensation and it is checked in compliance with UNI EN ISO 13788 standard (Glaser’s Method).

Left Menu Icon
Logo Header Menu