PROJECT 1781

Housing complex in Congo

Date
Category
Accomodating
Info

The project concerns the creation of a housing complex in Congo with a surface of about 670 square meters. It is made up with 28 Cellula’s units which are placed on three levels and they create 8 living units: two houses are placed on a single level and the other six are placed on two levels. The complex is 2, 5 meters raised on the ground thanks to a structure of steel columns and beams, which allows the creation of sheltered parking spaces.

Two units have a surface of 67 square meters and they are placed on a single level. They include a living room with kitchen, a bedroom with walk-in wardrobe and two bathrooms.
Two units have a surface of 130 square meters and they are placed on two levels. They are characterized by a living room, a kitchen, 3 bedrooms and 3 bathrooms.
The other four units have a surface of 95 square meters and they are placed on two levels. They include a living room, a kitchen, 2 bedrooms, and 2 bathrooms.
From the upper floor it is possible to reach the wide terrace with a surface of 80 square meters. Here there is a pergola, able to provide protection from the sun.

It’s important to notice the typical light panels, which cover the external areas of the housing complex. The windows have irregular shapes and they are randomly placed in order to give a light effect, a sense of playfulness and lightness from a visual point of view to the entire building and they also offer a protection against weather conditions like sun and wind.

Left Menu Icon
Logo Header Menu